ONZE DIRIGENT


Gerton Woudt is geboren in het Zeeuwse Vrouwenpolder en is opgegroeid in een muzikaal (predikants) gezin. Het muzikale is er dus al met de paplepel ingegoten. Gerton is op jonge leeftijd ⁠begonnen met orgellessen van Nico Poorter aan de muziekschool van Ermelo. Later heeft hij de switch naar piano gemaakt en gitaar en accordeon zijn daar later nog bijgekomen. Hij heeft gestudeerd aan conservatoria van Zwolle en Maastricht en werkt  voor InteraktContour in Epe (gepecialiseerd in RGM (Ronnie Gardenir methode) en SMTA (speech-music therapy for aphasica) en als zzp-er (muziek in de zorg).

Gerton is getrouwd met Gerjah, ze hebben 2 zoons en wonen in Hardenberg. Elke maandagavond rijdt hij helemaal naar Beekbergen voor onze repetities, maar wij vermoeden dat hij ook dit zingend doet.

Naast zijn werk is hij organist/ pianist van de Kandelaarkerk in Heemse en toetsenist en bandleider van de SOS worship band. Zijn hobby’s zullen je niet verbazen… muziek maken (het liefst met anderen), concerten bezoeken, maar ook minder muzikale dingen als wandelen, klussen, hardlopen, lezen, en musea bezoeken.

Het is duidelijk dat onze dirigent een muzikale duizendpoot is en dat merken we als koor zeker ook! Zijn muzikaliteit en enthousiasme en de manier waarop hij het beste uit ons allemaal en uit ons als koor wil halen zijn voor ons inspirerend. Gerton is al ruim 23 jaar onze dirigent en we hopen dat daar nog heel veel jaren bijkomen!